venkovský dům

Nárožní objekt ze smíšeného zdiva s převahou nepálených cihel. Střecha je valbová, krytá pálenou keramickou taškou. Každou stranu střechy prolamuje jedno menší střešní novodobé okno. Severní průčelí prolamují 3 zaklenutá okna osazená v líci, okna jsou dvoukřídlá, šestitabulková. Na severní fasádu navazuje ohradní zídka se vstupem na malý dvorek. Východní průčelí prolamují také 3 okna. První okenní osu zleva tvoří pravoúhlé, dvoukřídlé, šestitabulkové okno do kuchyně, další 2 osy jsou tvořeny menšími zaklenutými okny, stejně jako jsou umístěna na severním průčelí. Z východní strany k fasádě přiléhá malá oplocená předzahrádka. Fasáda je hladká, střechu nese výrazně profilovaná korunní římsa. Do objektu se vstupuje přes dvorek. Na obytný dům navazovala menší hospodářská část, kde byly chlévy, dnes upraveno a slouží jako vstup do domu. Dvorní průčelí prolamuje jedno dvoukřídlé, klenuté okno.