škola

Monumentální školní budova s hlavním a dvěma bočními křídly. Hlavní křídlo má střední a dva nárožní pavilony. Střední pavilon je zdůrazněn neckovou střechou, na fasádě 1. a 2. patro spojují sloupy a pilastry vysokého řádu, nad fasádu vystupuje atika se štítem s hodinami. Boční křídla rytmizují okna v 1. patře s trojúhelným tympanonem v suprafenestře. Nárožní pavilony mají zdůrazněné členění - 1. a 2. patro spojují pilastry vysokého řádu s korintskými hlavicemi, nad okny 1. patra jsou štukové dekorativní medailony, průčelí završuje atika se štítem. Celkové pojetí vyniká symetrií a pravidelnou rytmizací. V přední části vymezuje malé předzahrádky zděný plot s dekorativním oplocením s kovovými dekorativními pruty.