venkovský dvojdům

Původní dřevařský dělnický domek - zděné přízemní stavení na obdélném půdorysu, řešené jako dvojdům pod společnou sedlovou střechou. Do ulice obrácen kratší stranou s polovalbou, v průčelí 2 + 2 okna obou světnic, v podkroví pár ležatých oválných okének. V dispozici byla vstupní síň, vzadu s černou kuchyní, propojenou z obou domů do společného komína. Ve světnici byl strop s jedním trámem omazanými poválky, v zadní světnici trámový strop s překládaným záklopem. Střecha kryta z poloviny eternitem a z poloviny falcovaným plechem. Fasády z hrubé omítky. V hlavním průčelí k silnici 2 + 2 zvětšená okna, průčelí s hladkým soklem jinak bez členění, hladké okenní pasparty. K hlavnímu průčelí napojena brána, patřící již k sousednímu čp. 249. Boční okna a dveře nové. Vzadu v jednom traktu připojena přístavba s pultovou střechou.