kaple sv. Floriána

Budova kaple sv. Floriána je přibližně orientovaná stavba s půlkruhovým závěrem kněžiště a obdélným přístavkem sakristie. Boční fasáda kaple je členěna podloženými oběžnými lesénami a prolomena vždy dvěma okenními osami se segmentově zaklenutými okny v horní části, dekorovanými jednoduchou šambránou. Kněžiště se třemi okenními osami a segmentově zaklenutými okny je rovněž členěno oběžnými lesénami, stejně jako hlavní průčelí. V průčelí jsou v nárožích umístěny pilastry s římsovou hlavicí, v hlavní ose je prolomen segmentově zaklenutý vchod s profilovaným ostěním a klenákem ve vrcholnici. Nad vchodem je v ose segmentově sklenuté okno s jednoduchou šambránou. Trojúhelníkový štít je prolomen jedním kruhovým oknem. Podstřešní římsa nese sedlovou střechu, nad kněžištěm zvalbenou, na jejím hřebeni je umístěn polygonální sanktusník. Kněžiště je v interiéru zaklenuto konchou, hlavní loď dvěma poli pruské klenby mezi dvojicemi pasů. Pod klenbou probíhá kordonová římsa. Sakristie v ose kněžiště je plochostropá.