kostel sv. Václava

Podélná jednolodní stavba s pravoúhle ukončeným presbytářem, se sakristií na severní straně kněžiště a se čtyřbokou věží představenou západnímu průčelí. Románský presbytář na východní straně je neomítnutá stavba z režného zdiva s kamenným armováním nároží. Kamenné ostění okna s půlkruhovým záklenkem v ustupující špaletě v závěru presbytáře je zazděno. Nad ním je prolomeno barokní kruhové okno se šambránou s lištou. Na severní straně lodě původní románské stavby jsou dvě zazděná románská okna, mezi nimiž je jedno barokní okno se segmentovým záklenkem, akcentované šambránou s lištou a klenákem ve vrcholu. Přistavěná barokní část lodě směrem na západ je prolomena jedním oknem se segmentovým záklenkem se šambránou a klenákem. Na jižní straně lodě v románské části je obnažen, dnes zazděný, boční vstup s kamenným ostěním z kvádrů s půlkruhovým záklenkem. K jižní straně lodi je přistavěna předsíň s bočním vstupem na čtvercovém půdorysu s portálem zdůrazněným šambránou s lištou a vrcholovým klenákem. Na jižní straně presbytáře pod barokním oknem shodné architektonické profilace je obnaženo pravoúhlé okno s kamenným ostěním. Hranolová věž v západním průčelí na půdorysu čtverce má na osu prolomen hlavní vstup, zdůrazněný šambránou s lištou a klenákem ve vrcholu. Nad ním je prolomeno okno s barokní architektonickou profilací. První patro věže ukončeno vyloženou římsou krytou pálenou taškou, bobrovkou. Ve druhém patře je ve spodní části malé hladké ležaté oválné okno a v horní části jsou na všechny strany prolomeny velká okna s půlkruhovým záklenkem s olištovanou šambránou a klenákem ve vrcholu. Ve vrcholu věže jsou na všechny čtyři strany kruhové hodiny, akcentované podstřešní profilovanou římsou, která se nad nimi půlkruhově vypíná. Věž kryta jehlanovou střechou s vloženým lucernovým patrem. Ve vrcholu věže makovice a dvouramenný kříž. Střešní krytina plech. Střecha kostela sedlová, nad závěrem zvalbená, krytá pálenou střešní krytinou, bobrovou taškou. V interiéru jsou kněžiště i loď zaklenuty plackami na koutových pilastrech se štukovým zrcadlem. Vpravo v lodi je odkryto románské kamenné ostění. Podvěží zaklenuto valeně s výsečemi a předsíň jedním polem valené klenby.