nájemní dům

Čtyřpatrový dům se skoseným nárožím o jedné okenní ose a výraznou vertikalitou fasád. Průčelí do ul. Štefánikovy čtyřosé s mělkým rizalitem ve třetí ose, od druhého patra prolomeným obdélnými trojdílnými okny, v prvním patře dvoudílnými, s hladkým tvarovaným orámováním a vegetabilní a figurální výzdobou v suprafenestrách, rámovaným po celé výšce hladkými pásy se štukovou květinou v horní části a zakončeným barokně zaobleným štítem prolomeným třemi malými secesními okny. Průčelí do ul. Skřivanovy desetiosé s totožně tvarovanými rizality ve druhé a desáté ose. Přízemí s pásovou bosáží, do ul. Štefánikovy změněno, do ul. Skřivanovy zachováno v původní podobě, tj. prolomeno obdélnými dvoudílnými okny, v nároží prolomen úzký vstup. Segmentově zaklenutá okna prvního patra spočívají na parapetní římse - jediném horizontálním prvku v členění fasády. Okna prvního a druhého patra a třetího a čtvrtého v omítce vertikálně spojena a rámována úzkými hladkými pásy, na podokenních římsách a ve špaletách. Okna druhého a čtvrtého patra s vykrajovanými parapetními výplněmi, okna třetího patra na konzolkách, v každém patře plastický dekor v suprafenestrách. Fasáda obou průčelí rýhována. Hlavní římsa nese sedlovou střechu a jehlancovou nad nárožím.