kostel Nejsvětější Trojice

Kostel Nejsvětější Trojice je orientovaná jednolodní stavba obdélného půdorysu s půlkruhovým závěrem na jihovýchodě a s hranolovou věží na severozápadní straně. Původní kaple byla absorbována do současné hmotově výraznější stavby zahrnující kromě barokní stavby také novodobou přístavbu bočních lodí. Hranolová věž na severozápadní straně mírně předstupuje před průčelí završené trojúhelníkovým štítem. Na osu prolomen pravoúhlý vstup akcentovaný portálem s kamenným ostěním. V supraportě lemované volutovými závitnicemi nápis: PIETATE ANTONII FLORIANI DOMVS LICHTENSTAIN GVBERNATORIS. Nápis obsahuje chronogram s datací první stavby - rok 1718. Na ostění portálu druhý nápis: AT TVRIM HANC IOSEPHVS DE LICHTENSTAIN POSVIT. Chronogram nese rok 1770. Portál završuje segmentový fronton, nad nímž je osazen lichtenštejnský znak s knížecí korunou, lemovaný řádem zlatého rouna. V hladké fasádě věže prolomeno v 1. patře jedno malé pravoúhlé okno se segmentovým záklenkem a ve zvonicovém patře jsou tři pravoúhlá okna půlkruhového zaklenutí, nad nimiž jsou osazeny kruhové hodiny. Věž akcentována profilovanou kordónovou římsou a podstřešní římsou, která je nad hodinami půlkruhově vypjata. Věz završena úzkou jehlanovou střechou s makovicí a jednoramenným křížem, krytou plechem. K jižní a severní straně kostela přistavěny novodobé boční lodě. Boční vstup do kostela v jižní boční lodi, přístupný po třech stupních. V bočních lodích pět pravoúhlých vysokých úzkých oken zasazených do mělké hladké špalety. Půlkruhový závěr presbytáře členěn soklem, lezénovým rámem a podstřešní profilovanou římsou. Na jižní a severní straně kněžiště prolomena vždy nad sebou dvě pravoúhlá okna akcentovaná profilovanou šambránou. Okna v přízemí završena segmentovým záklenkem. K půlkruhovému závěru přistavěna přízemní sakristie se třemi pravoúhlými okny a vstupem situovaným na severní straně. Sakristie kryta valbovou střechou s pálenou střešní krytinou. Kostel završen dvěma protilehlými polovalbovými střechami nad bočními loděmi, které spolu se sedlovou střechou a štítem na západní straně a ukončením půlkruhovou střechou nad presbytářem se ve středu stýkají a vytvářejí kříž. V interiéru loď, původně stejně široká jako kněžiště a z ní zachováno pouze jedno klenební pole, zaklenuté valenou klenbou. Zbývající část lodi byla rozšířena a v ní zbudována, jak v části proti kněžišti, tak po bocích, široká kruchta nesená válcovými sloupy. Část původní kruchty podklenuta valenou klenbou s výsečemi a věž podklenuta valenou klenbou. Novodobá sakristie za kněžištěm plochostropá. Kostel s prostranstvím původního hřbitova vymezuje ohradní zeď s branou na západní straně a branou na straně jižní.