dům

Zděný dvoupatrový řadový objekt obdélného hloubkově orientovaného půdorysu, který je součástí městské památkové zóny, má zobytněné podkroví. Dům je do náměstí natočený lichoběžníkovým štítem osazeným čtyřmi pilířky, z nichž dva vrcholové spojuje ozdobné zábradlí. Přední přízemní část stavby tvoří dvě arkády podloubí sklenutého křížovou klenbou. Výraznou úpravou, která spočívala v nastavení druhého patra a vestavění druhého schodiště, prošel ke konci 19. století. Z téže doby pochází hladká fasáda, kterou člení v přízemí pásová bosáž, v prvním a druhém patře kordonové římsy a suprafenestry. Další rekonstrukce objektu proběhla v 70. letech 20. století. Do domu se vstupuje dřevěnými klasicistními dveřmi s půlkruhovým nadsvětlíkem, které jsou zasazené do širokého renesančního portálu se žulovým ostěním z konce 16. století.