kostel sv. Rozálie

Jednolodní neorientovaná stavba s představenou čtyřbokou věží a půlkruhovým závěrem kněžiště. Boční fasáda členěna lizénovými rámy, na nárožích pilastry s kompozitní hlavicí. Prolomena jednou okenní osou, okno segmentově zaklenuté s hladkou šambránou a klenákem ve vrcholu. Kněžiště členěno lizénami prolomeno po jedné okenní ose, okna segmentově zaklenutá. Sakristie v prodloužené ose kněžiště, členěna lizénami, prolomena jedním pravoúhlým vchodem s kamenným ostěním s ušima, nároží zaobleno. Fasáda prolomena jednou okenní osou, okno pravoúhlé se šambránou. Průčelí konkávně tvarované, členěné pilastry s kompozitní hlavicí. Pilastry vyrůstají z vysokých soklů, ukončeny římsou. Na osu věže prolomen pravoúhlý vchod s profilovaným kamenným ostěním s ušima a podloženým klenákem ve vrcholu. Nad vchodem úsek rovné nadpražní římsy, nad ní jedna okenní osa, okno půlkruhově zaklenuté lemované hladkou šambránou s klenákem ve vrcholu, dole ohraničené parapetní římsou. Nad oknem segmentově završená nika lemovaná hladkou šambránou s lištou a kapkami, v níž je osazen reliéf ležící sv. Rozálie v jeskyni. Profilovaná římsa vymezuje hladké kladí s erbem knížete Karla Jana z Dietrichsteina vsazeným do středního pole. V konkávně ujmutých nárožích v přízemí dva pravoúhlé vstupy lemované kamenných ostěním, jihovýchodní vstup zazděn. Nad vstupy dvě niky završené konchou s mušlovým dekorem, akcentované hladkou šambránou s klenákem ve vrcholu a ve spodní části kapkami zavěšenými na parapetní římse. V severozápadní nice socha sv. Šebestiána a v jihovýchodní socha sv. Rocha. Profilovaná římsa vymezuje hladké kladí. Vyložená výrazně profilovaná korunní římsa nese hranolovou věž s hladkou fasádou členěnou lizénovým rámem. Nároží zdobena pilastry s kompozitní hlavicí posazených na soklech s vpadlinami. Mezi sokly na ležato položené oválné okno. Boční štítová křídla členěna kordonovou římsou a ukončena podstavci s kamennými dekorativními vázami. Věž prolomena jednou okenní osou, okno půlkruhově zaklenuté s hladkou šambránou s klenákem ve vrcholu, nad ním dvakrát zalomená návojová římsa. Z parapetní římsy spadá pásková čabraka, po stranách je vyveden kapkový dekor. Velká okna prolomena na tři strany, na severní straně věže menší okno shodné architektonické profilace. Věž završena profilovanou kordonovou římsou, vymezující pole pro kruhové věžní hodiny, které v horní části zvýrazňuje podstřešní profilovaná římsa. Věž ukončena střechou ve tvaru čtyřboké helmy, završené makovicí a křížem. Podstřešní bohatě profilovaná římsa nese střechu sedlovou nad kněžištěm zvalbenou. V interiéru je kněžiště ukončeno segmentovým závěrem, zaklenuto pruskou klenbou, dosedajícím na pilastry s kompozitní hlavicí. Loď zaklenuta českou plackou.