dům

Patrový dům v přízemí roubený, v patře hrázděný. Původní trojdílné dispoziční řešení rozšířeno přízemním roubeným a zděným hospodářským přístavkem. Světnice v přízemí roubená z masivních trámů s rohovou vazbou na zámek. Trámy profilovány okosem. Záklop omítnutý. Síň a zadní část domu zděná. V síni trámový strop. Komín širší, ale ne otevřený umístěn u stěny světnice. Hospodářská část dělena na dva klenuté prostory. Užita placková klenba. V patře se opakuje dispozice přízemí. Příčka mezi komorami a síní patrně rámové konstrukce. Hlavní štít otočený ke komunikaci zdoben břidlicovými šablonami. V základně štítu masivní římsový trám. Štítové průčelí 2 okenní osy. Před stěnami světnice v J a Z průčelí nese konstrukci patra jednoduchá podstávka s pásky. Okna osazena v líci, jednoduchá, dvoukřídlá. V přízemí čtyřtabulková, dělená ve 2/3 výšky, v patře šestitabulková. Ostění pravoúhlé, jemně profilované. Střecha sedlová, kryta eternitem, z části plechová se dvěma vikýři má ve dvorovém průčelí okapovou vaznici výrazněji vysunutou před stěnu patra a vytváří tak úzké zápraží. Krov hambalkový s dvojitou stojatou stolicí. V zadní části strženy novější přístavky. Hlavní vstupní portál dřevěný, pravoúhlý. Dveře obdélné, rámové, jednokřídlé. Rozděleny čtyřmi kazetami. Horní kazety zdobeny kosočtvercem. Dveře svisle rozděleny na dvě části středovým sloupkem s patkou. Původní dveřní štítek i madlo. Původní světlík zasklen.