fara

Nárožní přízemní budova obdélného půdorysu s volutovým štítem okapově situovaná do návsi. Fasáda členěna nízkou vystupující podezdívkou, na níž navazuje lizénový rám a prolomena asymetricky umístěným pravoúhlým vchodem s kamenným ostěním, přístupný čtyřmi stupni. Přízemí prolomeno jednou a dvěma okenními osami, okna pravoúhlá lemovaná šambránou s lištou se dvěma pravoúhlými štukovými zrcadli v parapetech a v suprafenestrách. Pravoúhlé štukové zrcadlo zdobí nadpraží hlavního vstupu. Podstřešní profilovaná římsa nese pultovou stříšku krytou pálenými taškami, na níž navazuje mohutný štít členěný ve střední části dvěma pilastry s římsovou hlavicí a na bocích volutami. Ve střední části vymezena dvěma polosloupy vyrůstající z obdélného soklu slepá arkatura, která je završena profilovaným půlkruhovým obloukem. Po stranách dvě pravoúhlá okna lemovaná hladkou šambránou ve vrcholu segmentově vypnutou a čabrakou se závěsem spadajícím z parapetní římsy. Na profilovanou římsu dosedá lichoběžníkový nástavec štítu zakončený půlkruhem. Nástavec lemován hladkou šambránou ve vrcholu profilovanou. Boční fasáda hladká, prolomena jednou zazděnou a jednou okenní osou, okno pravoúhlé se šambránou a zrcadlem v parapetu a suprafenestře. Fasáda hladká, členěna lizénovým rámem na průběžném soklu. Nad okny probíhá profilovaná římsa, která nese sedlovou střechu. Na boční fasádu navazuje úsek ohradní zdi farního dvora, která na dvorní straně přechází v kryté podstřeší a vjezdovou novodobou bránu. Do dvora je k objektu přistavený poloviční obdélný trakt se dvěma jednokřídlými dveřmi a dvěma drobnými pravoúhlými okny. V hladké dvorní fasádě jedno trojdílné pravoúhlé okno.