městský dům

Nárožní jednopatrová budova půdorysu se dvěma kolmo napojenými bočními trakty. Čelní fasáda sedmiosá se zapuštěnou střední částí, v níž je situován pravoúhlý vstup segmentově zaklenutý, lemovaný kamenným profilovaným ostěním s patníky. Po stranách vstupu dvě okenní osy, okna pravoúhlá v hladké šambráně. V postranních částech, vymezených dvěma hladkými lizénami (původní geometrické zdobení bylo zjednodušeno), dvě okenní osy, okna pravoúhlá v hladké šambráně. Oblounová římsa nad vstupem segmentově vypjatá vymezuje hladké kladí. Kordonová římsa se zubořezem odděluje první patro, které je o 2 +3 +2 okenních osách, okna pravoúhlá se šambránou a parapetní návojovou římsou. Nad okny úseky říms, spočívající na konzolách a probíhající hladká kordonová římsa. Oblounová římsa protíná hladké kladí. Východní boční fasáda hladká, šestiosá, okna pravoúhlá s novodobou hladkou šambránou. První patro odděleno profilovanou kordonovou římsou, prolomeno šesti okenními osami, okna pravoúhlá s novodobou hladkou šambránou. Západní boční fasáda hladká, prolomena jedenácti okenními osami, okna pravoúhlá lemovaná hladkou novodobou šambránou. Nad okny probíhá hladká oblounová římsa a nad ní profilovaná kordonová římsa, která odděluje 1. patro s jedenácti okenními osami shodné architektonické profilace. Nad okny hladká kordonová římsa. Hlavní budova kryta valbovou střechou, nad bočními trakty střecha sedlová. V průjezdu valená klenba dělená pasy. Místnosti většinou plochostropé.