městský dům

Řadová jednopatrová budova s dvorním traktem vytvářejícím půdorys ve tvaru písmene L. Fasáda hladká, na nároží pilastry s pásovou bosáží. Přízemí prolomeno dvěma okenními osami, okna novodobě upravena a završena segmentovým záklenkem, lemována šambránou novodobé profilace. Na osu prolomen jeden pravoúhlý portál s kamenným profilovaným ostěním, zdobeným vegetabilním dekorem. V nadpraží kladí s dekorem rozvilin, na nichž spočívá vyložená návojová římsa, rovněž zdobená vegetabilním dekorem. Nad portálem druhotně osazená obdélná deska s dvojicí lvů nesoucích kartuš s erbem, nad nímž jsou vysekána písmena K. I. Z. V. Pod okrajem desky letopočet 1594. První patro odděleno profilovanou kordonovou římsou a prolomeno pěti okenními osami, okna pravoúhlá s novodobou profilovanou šambránou na vyložené parapetní římse. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu. V přízemí valené klenby se styčnými lunetami. První patro plochostropé.