socha sv. Jana Nepomuckého

Na obdélné tvarované základně čtyřboký sokl, na přední a zadní straně konvexně vydutý s bočními volutovými křídly. Boční volutová křídla členěna obdélnou vpadlinou se závěsy květů. Na přední i zadní straně podstavce sekané nápisy. Na přední straně: HONORI / ET / VENERATIONI / DIVI IOANNIS / NEPOMVCENI / …VIEE. /. Na zadní straně sekaný nápis: RENOVATVM / ANO DO / 1783 / --- / 1893 / 1901, 1921 / 1936. Sokl ukončen vyloženou profilovanou římsou, na ní plintus se sochou světce v životní velikosti v kontrapostu s levou nohou uvolněnou, pravá noha stojná. Světec oděn do kanovnického roucha s biretem na hlavě. Tělem probíhá mírný esovitý pohyb, který rozechvívá záhyby světcova oděvu. Kožešinová almuce je akcentována hlubokými mísovými záhyby. Levá ruka pokrčena, zdvižena vzhůru, drží hladký zlacený kříž (doplněk při restaurování). Pravice, doplněná při restaurování, ukazuje na kříž. U pravé nohy sedí putto se zlacenou palmovou ratolestí, hlavu má pootočenou vlevo s pohledem vzhůru.