kašna

Na kruhové základně kamenná kašna sestavená do kruhového půdorysu z jednotlivých hladkých kamenných dílů, které jsou ve vrcholu vytaženy do zaoblené obruby. Kamenné části jsou staženy železným prutem. Uprostřed na čtvercové základně ukončené římsou čtyřboký sokl ve tvaru hranaté kuželky, završené vyloženou profilovanou římsou. Pod římsou plastické erby se zemským, městským a rodovými znaky. Na přední straně erb se sekaným nápisem: RENOV. 1927. Na sokl je osazen sloup ukončený hlavicí ve tvaru provazce. Kolem sloupu stočeny ve vysokém reliéfu čtyři delfíni, v jejichž hlavách jsou umístěny trubky pro vodní proud. Na sloupu nahá postava Tritona v životní velikosti se zdůrazněnou muskulaturou těla. Nohy ve tvaru stočených rybích ocasů. Levá ruka pozdvižena, drží na rameni amforu zdobenou vegetabilním dekorem, pravá ruka nádobu přidržuje. Hlava potočena k pravému rameni. Tvář s kadeřavými vlasy a vousy. Klín kryje plastická kartuš s datací 1542 (nesprávní datace). Na obou šupinatých bocích malá křidélka.