kamenný kříž

Hmota kříže vyrůstá z hranolového soklu, k jehož bokům jsou přisazena volutová křídla a základna tak vytváří předsazenou hmotu křížového tvaru. Boční hmota volut přechází v horní části soklu do další úzké voluty a do profilované římsové desky. Hmota kříže navazuje na plochu základny soklu a přechází směrem vzhůru dvojitým kónickým zúžením s konkávním profilem, pouze v čelní části vytváří níže konvexní zvlnění. To vytváří plastický akcent k výše navazující postavě Krista zachyceného v poloplastickém reliéfu. Nahé tělo zakrývá pouze bohatě plasticky zachycená bederní rouška, hlava opatřena trnovou korunou skloněna k pravému rameni, mírně pokrčené nohy chodidly hřebem přibity přes sebe. Nad hlavou plastický nápis IN / RI // . Okraje dříku a břeven rozšířeny o profilované okraje s čučkem na vrcholu.