socha sv. Jana Nepomuckého

U silnice na travnatém pásu pod lípou se nachází socha sv. Jana Nepomuckého. Novodobá obdélná základna s ujmutými rohy nese sokl stejného půdorysu, opticky rozdělený na dvě části. Dolní část s hladkými stěnami je ukončená zvonovnicovým profilem, na nějž navazuje horní část, na bocích dekorovaná volutovými křídly. Na přední straně se torzálně dochoval v obdélném rytém rámu cca šestiřádkový latinský nápis sekaný a malovaný v novověké kapitále. Na zadní straně se dochoval též v obdélném rytém rámu třířádkový německý nápis sekaný v novověké minuskule s datací k roku 1791 a přípisem o obnově (viz níže). Sokl je ukončen kordónovou oblounovou římsou a vyloženou profilovanou římsou korunní krytou kónicky se zužující deskou s nízkým plintem. Na plintu je umístěna socha sv. Jana Nepomuckého, zachyceného v kontrapostu s nakročenou levou nohou. Světec je oděný do kleriky, rochety a kožešinové mozzetty, s biretem na hlavě, nachýlené k levému rameni. V náručí drží kříž s korpusem. Kolem hlavy má svatozář s pěti hvězdami. DEO/ TRINO[---]/ JOANN[ES---]/ [---S---]/ PA[TRON]/ [---]/ [---]/ [---]/ [---]// 1791/ Renoviert/ 1936//