dům

Patrová roubená budova se sedlovou střechou otočená do prostoru místní komunikace štítovou stranou. Na štítové straně roubení přízemí druhotně zabíleno. Na štítové straně v obou patrech dům tříosý, štít patrový, v 1. patře dvouosý, ve 2. patře jednoosý. Oba štíty domu druhotně přezděny. Omítka odvětrávána. Patro domu vyneseno na rohových dřevěných, zdobených podstávkách. Mezi přízemím a prvním patrem trámy zdobeny mělkou řezbou s motivem vlnovky. Okna obytných částí domu dvoukřídlé, komorové, čtyřtabulkové. Ve štítu okna segmentovitě zakončena, osazena v líci. Dvoukřídlá, čtyřtabulková. Hlavní vstup do domu z prostoru dvora. Síň domu zděná. Portál vstupních dveří kamenný, pravoúhlý, nezdobený. Hlavní obytné místnosti v domě v obou patrech roubené, na okapní straně domu dvouosé. Patrové komory domu roubené, vstup do komor přes venkovní dřevěnou pavlač. Chlévy a původní stodola přistavěná k zadní části domu kamenné. Ke stavbě použity drobné, téměř krychlové pískovcové kvádry. Stodola dnes zbořena, dochováno pouze torzo zdiva přízemí. Chlévy a zděná část domu z prostoru dvora omítnuty, další kamenné části domu ponechány v barvě kamene. Dřevěné části domu namořeny na tmavě hnědý odstín, omazávka bíle omítnuta. Ostění oken dřevěné, pravoúhlé, nezdobené, namořeno tmavě vínovou barvou. Okna na celém domu natřeny bíle. Střešní krytina: pálená taška položená ve dvou vrstvách. Do střechy v prostoru komor vloženy z obou stran dvě patra podlouhlých vikýřů. 2007: Usedlost z části zrekonstruována, využívána jako penzion.