kaple sv. Barbory

Na kopci nad městem neorientovaná stavba obdélného půdorysu s krátkou příčnou lodí ve tvaru latinského kříže. Architektonicky nečleněná jednoduchá boční fasáda je tvořena půlkruhově vystupujícími bočními kaplemi, prolomena dvěma okenními osami v hlavní lodi a dvěma okenními osami v bočních kaplích, okna půlkruhově zaklenuta, lemovaná hladkou šambránou s lištou. Kněžiště zakončeno půlkruhově, prolomeno na protilehlých stranách vždy jednou okenní osou, okna půlkruhově zaklenutá, lemovaná hladkou šambránou s lištou. V závěru kněžiště prolomen pravoúhlý vchod. Vstupní průčelí členěno čtyřmi pilastry s římsovou hlavicí a reliéfem s motivem závěsů se střapci. Pilastry mají ořímsované patky. Na osu prolomen vchod pravoúhlý s kamenným ostěním s ušima, přístupný třemi stupni. Nad vchodem segmentový fronton. Nad ním jedna okenní osa, okno půlkruhově zaklenuté, lemované hladkou šambránou s lištou. Po obou stranách okna drobné niky, půlkruhově završené s konchou ve tvaru mušle. V nikách sochy sv. Petra a sv. Pavla. Průčelí završeno atikovým štítem s volutovým zakončením, ve vrcholu hranolová věžička zakončená cibulí s makovicí a křížem. Štít prolomen dvěma okenními osami, okna ve tvaru prolamovaného kříže. Ve štítě obdélná plastická destička s nápisem: REN / MDCCCLI. Presbytář i loď zaklenuty valenou klenbou s výsečemi. Závěr kněžiště a boční kaple zaklenuty konchami s výsečemi. Podkruchtí valené.