park Grébovka

Park s vinicí se rozkládá na jižním svahu, jeho koncepce byla ovlivněna italskou renesancí a romantickým cítěním. Jeho součástí je řada novorenesančních prvků - terasy, schodiště, jezírko, vodotrysky a pod. Park je vymezen ohradní zdí a ve spodní částí potokem Botič. Náhorní část je krajinářsky pojednaná s obloukovitě vedenými cestami s odpočivadly v romantické úpravě. Téměř ve středu se nachází vila s vyhlídkovou terasou, pod ní se rozkládá vinice, propojená s terasou dvouramenným schodištěm. V zahradě se dochoval bohatý sortiment dřevin, různé druhy taxonů, javorů, cypřišů, dubů, a dalších dřevin. Vinice se rozkládá pod vilou, je přístupná po schodišti řadou šikmo vedených schodišť je členěná, jinak je oplocená. U vinice byly zřízeny vinné sklepy a skleníky. Vinice má rozlohu 1,7 ha, převažující kulturou vinné révy je ryzlink rýnský. V nedávné době byla obnovena.