dům

V dolní části náměstí stojí patrový zděný dům otočen do prostoru náměstí svou okapní širší stranou. Čelní fasáda domu otočená do prostoru náměstí je pětiosá, boční fasáda je tříosá. Dům je podsklepen. Hlavní vstup do domu z prostoru náměstí je umístěn symetricky a opticky dům rozděluje na dvě zrcadlově stejné strany. Stejně jako u vedlejšího domu č.p.124 je hlavní vstup zvýšen. Dveře jsou zapuštěné, vstup zdůrazněn kamenným pravoúhlým portálem přetaženým štukem. Okna v domě jsou obdélná, dvoudílná, dvoukřídlá, ve 2/3 dělená příčníky. Ostění a parapety jsou kamenné, přetaženy štukem. Přízemí domu je využíváno pro obchodní účely. Fasáda domu je hladká, opticky dělena lizénovými rámy. Horizontálně je fasáda členěna patrovou štukovou římsou a korunní římsou, která je bohatě profilována jemným zubořezem. Do původní mansardové střechy byly vloženy čtyři obdélné vikýře, které jsou v horní části segmentovitě ukončeny. Střecha je kryta pálenými taškami bobrovkami. Fasádní nátěr je světle žlutý, dělící fasádní prvky jsou pískově žluté, sokl světle šedý.