kaple sv. Barbory

Centrální zděná omítaná stavba na půdorysu pravidelného osmiúhelníka s nižšími obdélnými přístavky kaplí na západní a východní straně a obdélným přístavkem na straně jižní. Přístavky mají s okosená nároží. Stavba zastřešena polygonální helmicovou střechou s lucernou, cibulí a makovicí, na přístavcích valby, krytina měděný plech (původně na lodi šindel a na přístavcích tašky). Zdivo smíšené (kámen a cihla), omítky fasád štukové. Fasády člení lisénové rámy, ve volných stěnách prolomeno po jednom oválném okně v obdélné šambráně s uchy. Hlavní vstup situován na severní straně, obdélný, rámovaný lištovou šambránou s uchy, nad ním termální okno a drobná nika. Korunní římsa bohatě profilovaná. Fasády přístavků člení nárožní pilastry a polokruhem zaklenutá okna v šambránách.