ohradní zeď s branou

Areál zájezdního hostince čp. 1 stojí v centru města, na jižní straně Husova náměstí. Tvoří jej vlastní zájezdní hostinec čp. 1 s dvorem na východní straně, který je na severní straně uzavřen ohradní zdí s branou (k ní jsou přistavěny dvě kůlny), na jižní straně hospodářským objektem a na východě stodolou. Hladce omítnutá ohradní zeď má bránu na západní straně, při budově vlastního zájezdního hostince. Brána je zaklenuta segmentem nahoře opatřeným pásovou římsou, po stranách má převýšené části zdi zakončeny pásovými římsami ohraničenými vysokými segmentovými tympanony a po stranách vlastního otvoru jsou polosloupy kryté čtvrtinou koule. Vrata dvoukřídlá dovnitř otvíravá, svisle bedněná, původně širšími prkny než nyní. Ve dvoře přistavěny ke zdi dvě kůlny. Východní je užší, s pultovou střechou krytou raženými palenými taškami, od východu má dvě zabedněná pole oddělená hladce omítnutým pilířem, zděná hladce omítnutá západní část je přístupná pravými ven otvíravými svlakovými dveřmi. Západní kůlna, pod pultovou vlnitým červeně natřeným plechem krytou střechou, se otvírá do dvora dvěma poli mezi třemi hladce omítnutými pilíři. Dvůr je dnes zatravněn a zčásti zarostlý náletovými křovinami. Před rozhraním kůlen stojí studna s litinovou pumpou.