sýpka

Stavebním materiálem je lomový kámen omítnutý vápennou omítkou. Jedná se třípodlažní objekt situovaný podélnou osou severovýchodním směrem, stojící na obdélném půdorysu o rozměrech 6 x 9m. Stavba je kryta sedlovou střechou s dvojitě položenou bobrovkou. Na západní straně jsou střechy jsou dvě volská oka. Štíty výškově přesahují rovinu střechy o cca 20 cm. Západní průčelí je trojosé. Vchod je umístěn ve středové ose západní stěny, výplní jsou dřevěné zárubně a dveře z klasovitě složených prken. Východní průčelí je rovněž trojosé, severní o jedné ose. Většina obdélníkových okének je opatřena dodatečně vloženými dřevěnými žaluziemi. Fasády jsou hladké, kolem vchodu je stylizovaně rytím zvýrazněn obrys zárubní s nadsvětlíkem.