nájemní dům

Nárožní čtyř podlažní nájemní dům. Přízemí s pásovou bosáží. Do Kudelovy ulice asymetricky umístěný pravoúhlý vstup půlkruhově završený, v zaklenutí sbíhající se bosáž, ukončená klenákem. Fasáda členěna 5. okenními osami s pravoúhlými novodobými dřevěnými okny. Rovná římsa odděluje 1. a 2. patro, přes která prostupují pilastry se soklem a jónskou hlavicí, pod níž je pás rozet. Plocha fasády hladká s armovaným nárožím, okna pravoúhlá, rámovaná profilovanou šambránou. Nad okny úseky profilovaných rovných říms se zubořezem. Tři střední okenní osy jsou mírně předsunuty do rizalitu. 3. patro odděleno mohutnou profilovanou kordónovou římsou. Pravoúhlá okna s šambránou s lištou, flankována lezénami ve vrcholu s napojenými konzolami. Konzoly jsou zdobeny listovím a mužskými maskarony. Dům přechází v půlkruhově zaoblené nároží se třemi okenními osami. Přízemí s pásovou bosáží, střední okenní osa přebudována na vstup. Plocha fasády do ulice nám. 28. října je pojednána stejnými architektonickými prvky, doplněnými o arkýř v 1. patře na konzolách se lvími hlavami. V arkýři 1. okenní půlkruhově zaklenutá okenní osa a dvě úzké pravoúhlé po stranách. Plocha zdobena pilastry se soklem a římsovou hlavicí s pásem rozet. Z arkýře vychází balkon 2. patra s vyzděným zábradlím z pilířků, mezi nimiž se nacházejí balustrové sloupky a dva gryfové přidržující erb s písmenem „D“. Sřecha sedlová nad nárožím zvalbená. Střešní krytina nezjištěna.