dům veterináře

Na obdélném půdorysu se nachází přízemní objekt - dům veterináře. Dům se nachází na severní straně areálu, na sever od správní budovy. Dům veterináře tvoří se správní budovou a domem velitele na jižní straně západní osu areálu. Dům je zastřešen sedlovou střechou. Dům je architektonicky shodně pojednán jako správní budova a i ostatní budovy areálu. Fasády jsou členěny kamenným soklem, lizénami i v nárožích a jsou ukončeny profilovanou římsou obíhající po obvodě budovy. Plocha fasád je z režného cihelného zdiva. Fasády jsou prolomeny okenními otvory různých velikostí a tvarů, dosedají na podokenní římsu a jsou v nadpaží štukově lemovány. Před vstupní fasádu je předsazeno prosklené zádveří se sedlovou stříškou. Oba dva trojúhelné štíty jsou završeny širokým pilířem s úzkými průduchy s valbovou stříškou. V patě štítu jsou dva cihelné pilíře se stanovou stříškou, s koulí ve vrcholu. Stříšky jsou pokryty glazovanou taškou. Interiér domu nebyl v době dokumentace zpřístupněn.