boží muka

Boží muka pilířového typu ukončená tabernáklem s křížkem. Materiálem je tvrdý hrubozrnný kámen. Křížek je železný. Celková výška božích muk cca 370 cm. Vyrůstají z drobnějšího kvádrového soklu se silně skosenými horními hranami. Sokl je zasazen na čtvercový plint a v čele nese vpadlé zrcadlo s letopočtem 1821. Nárožní hrany čtyřbokého dříku jsou rovněž skoseny, dřík ukončován vysokou pilířovou hlavicí. Jednotlivé strany čtyřbokého tabernáklu vrcholí nízkými trojúhelnými štítky, do středu horní plochy kapličky je zapuštěn litý kříž s korpusem Krista a nápisovým štítkem. Ramena kříže jsou trojlaločná, pata v profilu upravena vázovitě. Strany tabernáklu zdobeny vloženými malovanými obrázky svatých na dřevěných destičkách ve vpadlých zrcadlech.