městský dům

Dvoukřídlý objekt na půdorysu písmene L. Západní křídlo se obrací delším (západním) průčelím do Krátké ulice; východní křídlo je připojeno k jižní části východní fasády tak, že jižní průčelí obou domovních křídel lícují. Západní křídlo domu má půdorys obdélný; jedno nadzemní podlaží a obytné podkroví. Sedlová střecha s krytinou tašky Bramac; komín neomítnutý cihelný; na západě pultový vikýř s oplechovanými boky; na protější straně střešní okno. Korunní římsa zděná s nevýrazným maltovým fabionem je na jižním štítovém i bočním uličním průčelí; na jižní straně je shora oplechovaná. Omítky fasád štukové. Při nárožích lisény. Jižní fasáda má v přízemí 2 obdélná okna, ostění zděné s lištovou šambránou; v horních rozích ucha. Štít zděný a vytažený nad krytinu; v patách pilířky s obelisky. Šikmá a lehce prohnutá ramena štítu jsou dole ukončena volutami; v jeho patách i vrcholu obelisky; ramena krytá plechem; ve spodní etáži do podkroví 2 obdélná okna. Severní štít mírně vytažený nad střechu a oplechovaný. Západní fasáda má zhruba uprostřed vstup se segmentovým záklenkem; ostění zděné s lištovou šambránou; vrcholový klenák. Vlevo od vstupu 1 obdélné okno; zděné ostění; lištová šambrána s uchy. V pravé části široké okno s vyšším segmentovým záklenkem; ostění omítnuté s lištovou šambránou; vrcholový klenák. Východní křídlo má půdorys mírně obdélný, jedno nadzemní podlaží a obytné podkroví. Sedlová střecha kryta taškami Bramac; na jihu dva větší sedlové vikýře; na dvorní straně střešní okna a plechové poklopy. Korunní římsa na jihu zděná se štukovým profilem; na protější straně jen šikmo podseknutá. Omítky štukové bez členění. Jižní fasáda má v přízemí 3 obdélná okna; lištová šambrána s uchy. Na východní fasádě nejsou žádné otvory.