venkovský dům

Dům se nachází ve střední části obce a v těsném JV sousedství areálu zámku. Dům má obdélný půdorys, delší strana probíhá zhruba ve směru Z-V a 2 nadzemní podlaží. Zhruba uprostřed jižní fasády pravoúhlý přístavek (záchodový). Stavba je kryta sedlovou střechou s bobrovkami. Sokl není proveden. Podélné stěny končí zděnou římsou o deskovém základu s jednoduchým maltovým profilem. Omítky fasád štukové a bez členění. Východní štít zděný a hladce omítnutý, v patě oblý pásek; ve spodní části má štít šikmá a konkávně prohnutá ramena nahoře půlkruhový nástavec, ve vrcholu čučka. Jižní fasáda – v levé polovině pravoúhlý vstup se zděným ostěním. Do přízemí vlevo větší čtvercové okno a blíže středu malý tvarově stejný větrací otvor s mřížkou. V patře v levé polovině 3 okna s omítnutým ostěním. Severní fasáda – do přízemí 2 vstupy s vodorovným nadpražím (pravý vstup s rampou). V přízemí jedno na výšku obdélné okno, na další dvě okna v přízemí poukazují mělké vpadliny. V patře 3 na výšku obdélná okna se zděným ostěním; vlevo mělká vpadlina po stejném okně. Východní fasáda – v patře 2 mělké vpadliny asi po zrušených oknech.