kříž

Kamenný kříž před kostelem osazen na třech novodobých stupních. Podstavec tvořený hranolovou podnoží, na níž je vysekána datace - rok 1841 a volutově ukončeným dříkem. Původně byl na podstavci vysekán nápis: NÁKLADEM OBCE KUŽELOVSKÉ, který byl při restaurování odstraněn. Podstavec završen profilovanou římsou, do níž je vsazen kónický dřík kříže se zlaceným kalichem ve spodní části a dekorativní sekanou linií při okraji dříku. Vlastní kříž je hladký s hranolovou podnoží a kruhovými terčíky na koncích břeven. Korpus Krista s hlavou skloněnou k pravému rameni, nohy překříženy pravou nohu přes levou. Bederní rouška kolem Kristových boků v jemných záhybech splývá dolů. Ve vrcholu nápisová páska I.N.R.I.