socha sv. Jana Nepomuckého

Postava světce je zachycena v kontrapostu a mírně esovitém prohnutí těla. Od těla vzhůru pozdvižená pravice drží krucifix s poloplastickým korpusem Krista. S očima upřenýma vzhůru ke kříži současně natáčí mírně skloněnou hlavou. V levé ruce u těla drží biret. Světec je oděný do kanovnického roucha sestávajícího z alby, rochety a kožešinové pláštěnky – mozzetty. Na temeni hlavy je umístěna kovová zlacená svatozář v podobě tryskajících paprsků s pěticí hvězd na jejich konci. Socha je umístěna na masivním probíraném podstavci křížového půdorysu s hranolovou základnou, konkávně prohnutým tělem a hranolovou římsou, nad níž je umístěn profilovaný nástavec se zaoblením v čelní části a celkovým konickým zúžením směrem vzhůru.