dvorní stavení městského domu čp. 146

Dvorní dům umístěný při západním konci parcely na půdorysu písmene L (jižní a západní křídlo). Jižní křídlo má dvě podlaží; spodní má charakter polosuterénu; před východním průčelím terasa se schody do patra. Terasu tvoří plná a hladce omítnutá zeď; zábradlí zděné, prolomené úzkými otvory s obloukovými okraji. V patě zábradlí i pod madlem plochá římska; terasa kryta přesahem střechy. Střecha valbová; hřeben níže než u západního křídla. Na jižní fasádě je obnažené lomové zdivo. V polosuterénu i patře po dvou okenních osách. Vstup do polosuterénu ve východním průčelí má hlubokou niku se segmentovým záklenkem. Po pravé straně malý otvor uzavřený dřevěnými dvířky. Vstup do patra pravoúhlý se zděným ostěním. V patře jedna okenní osa. Na severním průčelí pouze jeden obdélný vstup na půdu. Západní křídlo rozděleno na 2 nadzemní podlaží; u východní stěny v patře pavlač; schodiště k pavlači přisazeno k severní fasádě jižního křídla. Střecha sedlová, krytá eternitovými šablonami; cihelný neomítnutý komín. Omítky fasád štukové bez členění. Na severu zděný, hladce omítnutý štít. Ve dvorním průčelí je proražen vlevo obédlný vstup s omítnutým ostěním; vpravo široký vjezd s vodorovným nadpražím a zděným ostěním. Pavlač je nesena omítnutými železnými nosníky, mezi nimiž jsou pnuté segmentové valené klenbičky. Zábradlí železné tyčové. Nad pavlač je předsazená střecha. V patře 2 okna.