kostel sv. Linharta

Jednolodní orientovaná stavba s obdélnou lodí, užším ploše uzavřeným presbytářem se závěrem ve tvaru tří stěn šestiúhelníka. Celková délka presbytáře jen o něco menší než délka lodi. Presbytář a loď jsou kryty společnou sedlovou střechou, nad závěrem valby, krytina: eternitové šablony, na hřebeni lodi osazen šestiboký sanktusník s lucernou, zastřešení lucerny provedeno cibulkou, na hrotnici makovice a kříž, krytina z měděného plechu. Před jižní stěnou zakrývá vchod se vstupním portálem nevelká čtvercová předsíň, krytá sedlovou stříškou. Omítky fasád hladké bez členění. Západní průčelí je ukončeno vysokým trojúhelníkovým v patě odsazeným štítem, průčelí a nároží zesilují mohutné operáky. Severní průčelí lodi je bez okenních otvorů. Na jižní straně lodi dvojice gotických oken s kamenným ostěním a kružbou, u pravého okna plochý hrotitý záklenek a u druhého cca půlkruhový; ostění tvoří kamenné obílené pruty a dělící sloupky dvoudílných kružeb; obrazce kružeb složeny ze dvou mírně převýšených obloučků, nad kterými jsou odlišné motivy - u levého okna 2 svislé pruty spojené pod záklenkem trojúhelnou stříškou a u pravého okna středový prut nahoře rozdělený do stran v obloučky. Okna provází hladké pasparty doplněné ve vrcholu lilií. V jižním průčelí kostela zcela vlevo menší okno se stlačeným záklenkem přisvětlující kruchtu, špaleta lehce zešikmená a hladce omítnutá; na vnitřním konci špalety ostění s hrotitým záklenkem. V jižní stěně lodi mezi prvními dvěma okny od východu větší výklenek, otvor lemuje hladká pasparta; v přímém čele výklenku malovaný nápis (RENOVATUM A.D. MCMXCIV); před výklenkem u stěny dřevěný kříž. Presbytář je zpevněn pěti omítanými opěráky, jeho interiér osvětluje pět vysokých gotických oken s pozdně gotickými kružbami a nevýrazně zahrocenými záklenky. V každé stěně presbytáře jedno okno stejné velikosti i tvaru, špalety pokrývá štuková omítka, po obvodě pasparta s lilií ve vrcholu; v bocích osazeny kamenné obílené pruty a dělící pruty dvoudílných kružeb; ve spodní části kružbových obrazců vedle sebe 2 hrotité obloučky; některé prázdné, jiné s vloženými mniškami; obrazce v horní části kružby v každém okně jiné (v jižním kříž, v JV svislý nahoře rozdvojený pásek, ve východním 2 svislé dole propojené pásky, v SV dva šikmo obloukově zakřivené pásky a v severním 3 kapkovité útvary); zasklení z kruhových čoček do olova. V JV stěně presbytáře pravoúhlý vstup; ostění zděné s vrstvenou šambránou provedenou ve štukové omítce. V horní partii stěn závlače několika kleštin. Vstupní předsíň: portál v jižní předsíni je sedlový s okoseným ostěním. Na předsíni štukové omítky bez členění; pod římsou nepatrně předsazený a odlišně natřený pás. Jižní štít zděný, hladce omítnutý; v horní části větrací otvor. Na jižní straně široký vstup se stlačeným záklenkem; okna nejsou. Sedlová střecha krytá eternitovými šablonami.