socha sv. Floriána

Socha sv. Floriána stojí na hranolovém odstupňovaném soklu na obdélné základně. Podstavec s bočními volutovými křídly je na přední i zadní straně opatřen rytými rámy s majuskulními nápisy a chronogramy. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou, nad kterou, na oblačné základně, opatřené dvěma andělskými hlavičkami, stojí socha světce provedená v životní velikosti, v kontrapostu s nakročenou levou nohou. Sv. Florián je oděn do šatu římského vojáka s pláštěm přehozeným přes pravé rameno, splývajícím přes záda a přichyceným u levého boku. Ve zdvižené pravé ruce drží žerď praporce, levou rukou nalévá vodu z vědra na hořící dům u jeho levé nohy. Hlava je mírně zakloněna a pootočena k pravému rameni, pohled směřuje vzhůru.