kaplička sv. Jana Nepomuckého

Drobná stavba stojící u styku ulic Starého a U Matěje. Kaplička původně stála na volném prostranství mezi dvěma vzrostlými stromy. V současné době je poněkud pohlcena okolní novou zástavbou, zarostlá v živém plotu sousedních rodinných domků. Stavba na zhruba obdélném půdoryse má vstupní otvor zaklenut segmentově. Osazeny dřevěné dvoukřídlé dveře se skleněnými výplněmi a ozdobným mřížkováním. Nad vchodem je trojúhelníkový štít s reliéfním křížem v tympanonu. Drobný vnitřní prostor je zaklenut plackovou klenbou. Exteriér kapličky byl po nejnovější opravě výrazně zjednodušen a pozměněn (původně bylo průčelí členěno vpadlými rámci, pilastry se střapci, profilovanou římsou i dveřním ostěním, v tympanonu byl reliéf Božího oka, aj.). Dnes je fasáda, římsa i štít bez výraznějšího členění a profilace.