kaple sv. Aloise

Kaple stojí v centrální části obce nedaleko zámeckého areálu poblíž objektu školky. Objekt založený v mírném svahu. Podélná osa kapličky probíhá zhruba ve směru východ –západ, oltář na východní straně. Půdorys lehce obdélný s delší stranou ve směru podélné osy, neodsazený závěr má v půdorysu tvar stlačeného oblouku. Sedlová střecha s valbičkami nad závěrem, tašky bobrovky. Při východním konci hřebene čtyřboká zvonička obložená měděným plechem, ukončená vysokou jehlancovou stříškou, na hrotnici makovice a kříž. Sokl mírně předsazený a hladce omítnutý. Po obvodě zděná korunní římsa s jednoduchým maltovým profilem, omítky fasád štukové. Na fasádách trojice pilastrů s páskovými hlavicemi. Dříky člení ryté zrcadlo s obloučkovým vykrojením pod hlavicí. Při západních okrajích oblého závěru rovněž pilastry, okolo nichž uskočený sokl i korunní římsa. Západní štít zděný a hladce omítnutý, ramena jsou po délce lehce křivkovitě zvlněná a vytažená nad střešní plochy. V ose západní stěny portál se segmentovým záklenkem, na šambráně 2 paralelní lišty a dřevěné dvoukřídlové dveře s diagonální výplní. V ose severní stěny ještě pravoúhlý portálek s hladkým žulovým ostěním. V podélných stěnách 2 na výšku obdélná okna s půleliptickým záklenkem a profilovanou šambránou a parapetní římsou.