sloup se sousoším Nejsvětější Trojice

Celek lze rozdělit na tři části - základový pilíř, sloup a sousoší. Pilíř usazený uprostřed výše zmíněné podnože a vysoký kolem 1 m; v půdorysu má tvar krátkého "T"; provedený z pískovce; při patě má nízký soklík s profilovanou patkou; nahoře ukončený předsazenou deskou s profilovaným čelem; v severním čele pilíře mělce vpadlé pole obloukově zakončené po stranách. Sloup válcový s mírným entazis; vysekaný z pískovce; profilovaná patka spočívá na nízkém čtvercovém plintu; nad patkou po obvodě plastické palmetové listy; hlavice korintská s prstencem v patě; zakrytá nízkou čtyřhrannou deskou s projmutými čely. Na krycí desce sloupu osazené vlastní sousoší, představující skupinu Boha Otce, Krista a Ducha svatého (holubice); provedeno zřejmě z pískovce.