městský dům

Stavba mírně obdélného půdorysu s polovalbovou střechou krytou eternitem. Komíny neomítnuté, cihelné. Omítky fasád štukové, bez plastického členění. Na severním průčelí je bedněný štít ze svisle kladených prken oddělen zděnou korunní římsou se složitějším štukovým profilem. Římsa je shora zakrytá plechem. Ve štítu obdélný vstupní otvor a 4 pravoúhlá větrací okénka. Před čelo štítu mírně přetažené střešní plochy. Průčelí o 4 osách; po pravé straně vstup s vodorovným nadpražím a 1 okno, po levé straně shodná 2 okna. Na dvorní straně se nachází obdélný vstup do chodby v hlubší nice s omítnutými boky; předsazené schodiště má betonové stupně s teracovým povrchem; pultová stříška krytá eternitovými šablonami; zábradlí prkenné. Záchodový přístavek u vstupu má stěny hladce omítnuté; na jihu při terénu pravoúhlý otvor a výše obdélné okénko s omítnutým ostěním. Vlevo od vstupu jedno a vpravo dvě na výšku obdélná okna; zděné ostění. Štít obložen eternitovými šablonami; 2 čtvercová okénka; před líc také mírně přetažené střešní plochy. V místě jižní (dvorní) obvodové zdi probíhala vnější hradba městského opevnění. Pod JZ částí dispozice sklep.