fara

Řadová jednopatrová budova o sedmi okenních osách na obdélném půdorysu. Na osu je prolomen pravoúhlý vstup s půlkruhovým zaklenutím. Vstup je akcentován portálem s profilovaným kamenný ostěním s vloženým klenákem ve vrcholu oblouku. Okna v přízemí i v patře pravoúhlá, lemovaná profilovanou šambránou posazenou na vyložené parapetní římse. Hladká fasáda členěna kordónovou římsou a fabionovou podstřešní římsou, která nese sedlovou střechu. Boční západní strana budovy členěna kordónovou římsou a završena hladkým trojúhelníkovým štítem. Fasádu člení dvě pravoúhlé okenní osy shodné architektonické profilace. Střecha farní budovy sedlová, krytá pálenou střešní krytinou. Místnosti v přízemí zaklenuty valenou klenbou se styčnými výsečemi a v 1. patře neckovými klenbami. Ostatní místnosti plochostropé. Hospodářské budovy jsou historickou součástí areálu fary, avšak samotný objekt není kulturní památkou, pouze se nachází na chráněném pozemku. Dvůr je chráněn ze západu nízkou novodobou ohradní zdí.