chudobinec

Nárožní jednopatrová budova obdélného půdorysu o sedmi okenních osách se středním mělkým rizalitem zahrnující tři středové osy. Fasáda členěna lezénovým rámem akcentovaným pilastry s římsovou hlavicí, které jsou v rizalitu podložené. Pilastry nesou hladké vyložené kladí, přetínané úseky pilastrů s římsovými hlavicemi. V ose hlavního průčelí vstup zdůrazněný kamenným portálem s nadsvětlíkem a supraportou s kartuší, ve které je vytesán nápis: QVoD VnI Ex. Portál završen segmentově zvlněnou profilovanou římsou. Obdélníková okna v přízemí lemována hladkou šambránou s dekorativní lištou a v 1. patře jsou okna, zdobená shodnou šambránou, posazena na vyložené parapetní římse. Podstřešní profilovaná římsa nese vysokou valbovou střechu, v jejímž středu je osazena vysoká úzká věžička s lucernou, ukončená makovicí a dvouramenným křížem. V interiéru místnosti zaklenuty valenými klenbami se styčnými výsečemi a neckovitými klenbami. V ose přízemí kaple sv. Dominika na oválném půdorysu, zaklenuta plackou.