kostel Nanebevzetí Panny Marie

Orientovaný jednolodní obdélný kostel, s pětiboce uzavřeným presbytářem s opěráky, sakristií s oratoří na S straně a předsíní na J straně. Fasáda je členěna soklem, lizénovými rámci a římsou, segmentová okna mají maltové rámce s vysazenými rohy. Z průčelí členěno navíc pilastry, portál s rozeklaným segmentem a šiškami. Štít s volutovými křídly má horní část trojúhelníkovou s římsami po obvodu, s koulemi a křížem na vrcholku. Ve střední části štítu je plastický obdélný rám s vykrojenými rohy. Střecha kostela s valbou nad presbytářem a šestibokou vížkou s cibulí, makovicí a trojitým křížem. Nižší sedlová střecha sakristie má štít s konkávně prohnutými křídly. Pilastry vynášená horní část má tvar lichoběžníka, kolem římsy. Uprostřed štítu nika se soklem sochy, nad ní římsa zvedlá vloženým segmentem. Na kraji štítu čučky, nad pilastry koule. Předsíň na J straně je členěna pilastry a vysazovanou podstřešní římsou. Obloukový vstup s ostěním. Štít s křídly má uprostřed niku, horní římsa nesená pilastry je oblouková s krajními úseky přímými. Střechy kryty prejzy, štíty a vížka plechem. Loď kostela je plochostropá, presbytář klenut křížovou žebrovou klenbou, závěr paprsčitě. V Z části lodi je umístěna kruchta. V S stěně presbytáře je kamenný sanktuář klenutý oslím hřbetem, vedle něj se nachází hrotitý vstup do sakristie, sklenuté valeně. Předsíň sklenuta křížovou klenbou.