Viadukt železniční tratě Praha Bubeneč - Kralupy nad Vltavou - Děčín

Viadukt překračuje vyústění Šáreckého potoka. Je tvořen třemi poli s oblouky, oddělenými dvěma výrazně vystupujícími hranolovými pilíři. Ve středním delším poli jediný široký segmentový mostní oblouk nad potokem. V bočních polích dvojice půlkruhově zaklenutých oblouků průchodů. Lícové části pilířů, soklové části bočních průchodů a čelní oblouky jsou provedeny z lícovaných kvádrů a klenáků, ostatní zdivo je řádkové, spárované. Klenby středního i bočních oblouků jsou valené, z řádkovaného kamenného zdiva. U jižního krajního oblouku je klenba nasazena přímo na skálu. Na oblouk navazuje novější schodiště. Železniční traťový svršek nejnověji upraven a rozšířen r. 2003. Na viaduktu jsou umístěny tři pamětní destičky, upomínající na povodně r. 1890, 1896, 2002.