stáj izolační

Budova izolační stáje je situovaná ve východní části areálu, mimo čestný dvůr, ale navazuje v prodloužení na jeho středovou osu, za krytou jízdárnou. Přízemní budova se nachází na obdélném půdorysu a je zastřešena nízkou sedlovou střechou. Střecha je kryta taškami. Dům je architektonicky shodně pojednán jako správní budova a i ostatní budovy areálu. Fasády jsou členěny kamenným soklem, lizénami i v nárožích a jsou ukončeny profilovanou římsou obíhající po obvodě budovy. Plocha fasád je z režného cihelného zdiva. Fasády jsou prolomeny okenními otvory různých velikostí a tvarů, dosedají na podokenní římsu a jsou v nadpaží štukově lemovány včetně vrcholového klenáku. Oba dva trojúhelné štíty jsou po obvodě štukově lemovány. Interiér domu nebyl v době dokumentace zpřístupněn.