hřbitovní kaple sv. Salvátora

Hřbitovní kaple samostatně stojící ve svahu, zhruba ve středu hřbitova, naproti vstupní hřbitovní bráně v ohradní zdi. Kaple na čtvercovém půdorysu vyzděná z omítaného smíšeného zdiva. Střecha stanová pokrytá šindelem, ve vrcholu se zvoničkou na čtvercovém půdorysu, ukončena cibulkou s makovicí a křížem. Zvonička ze čtyř stran otevřená, rohové sloupky kryty šindelem, cibulka plechem. Vstupní průčelí k hřbitovní bráně s mírně předstupujícím soklem. Nároží otupena a u nich hladké lisény ve vrcholech s čabrakami. Ve střední ose vstup ukončený stlačeným obloukem a s vpadlým ostěním. Dveře dvoukřídlé dřevěné s ozdobně skládaným pokryvem, viditelným rastrem oblých hlav hřebů, ve středu obou křídel vypouklé držadlo terčového typu, klíčový štítek zdobený. Okolo vstupu zapuštěno celkem osm obdélných náhrobních desek duchovních. Desky z přelomu 19. a 20. stol. Některé z desek orámovány ozdobným štukovým plastickým rámem. Průčelí ukončeno korunní profilovanou římsou zalomenou v nárožích. Boční průčelí stejná, prolomená okenním otvorem ukončeným segmentem oblouku, výplň dvoukřídlá, každé křídlo členěno do deseti drobných tabulek. Průčelí ukončena profilovanou bílenou dřevěnou korunní římsou. Závěr kaple hladký nečleněný, s otupenými nárožími. Průčelí ukončeno profilovanou bílenou dřevěnou korunní římsou.