městský dům

Popis dle evidenčního listu z r. 1976: Pravá část domu je jednoposchoďová, levá má zvýšené přízemí, hlavní římsa však probíhá. Vpravo lidová malba P. Marie s Ježíškem a dále v patře dvě okenní osy nad obloukem vstupní chodby. V levé části průčelí vstup do zvýšeného přízemí a dvě okenní osy, fasáda jinak hladká, střecha sedlová se hřebenem s ulicí rovnoběžným. Vjezd skoro uprostřed dispozice, v přední části s polovinou klenby, její druhá (severní) polovina byla zrušena při novém překlenutí místnosti užívané nyní čp.49. V zadním traktu se vstupní chodba rozšiřuje a má v podstatě půlkruhovou valenou klenbu. V předním traktu průjezdu přiléhá vlevo ve zvýšeném přízemí skoro čtvercový prostor s jedním polem křížové klenby se silně vytaženými hřebínky a patkami odsazenými z koutků, čela jsou půlkruhová. Levá zeď místnosti má sílu 90 cm. V jižním křidélku jedno křížové pole a za ním valená klenba. Ostatní místnosti jsou plochostropé. Vlevo uprostřed průjezdu sestupují schody do sklepa vlevo dispozice při ulici. Přístupová chodba má kamennou půlkruhově valenou klenbu. Půlkruhovým obloukem z hrubě tesaných klenáků se vstupuje do cihlami půlelipticky zaklenutého sklepa. Ze vstupní chodby přístupný sklep s klenbou segmentovou. Ve skutečnosti se jedná o novostavbu z r. 1967, k níž byl v polovině 70. let připojen i vnitroblok. Objekt kromě fragmentu zdi v přízemí nevykazuje památkové hodnoty. Podán návrh na zrušení památkové ochrany.