městský dům

Podsklepený nárožní zděný dům o 2 NP je postaven na nepravidelném půdorysu přibližně obdélníkového tvaru. Objekt je tvořen předním nárožním domem a 2 vzájemně rovnoběžnými křídly mezi nimiž je malý přibližně obdélný dvorek. Tato křídla jsou vzájemně propojena spojovacím křídlem. Střecha nad předním domem je sedlová zvalbená. Levé křídlo (do ulice Americké armády) je kryto sedlovou střechou, pravé křídlo kryto střechou pultovou, stejně tak i spojovací křídlo. Krytina, původně z bobrovek, byla v 90. letech 20. stol. nahrazena nevhodnými betonovými taškami. V ploše střechy směrem do náměstí byla původně 2 volská oka. Stejné řešení bylo pravděpodobně i na části střechy předního domu směrem do ulice Americké armády. V polovině 90. let 20. stol. byly na místě zrušených volských ok nastavěny dva vikýře s valbovým zastřešením. Hlavní průčelí do náměstí je tříosé. V parteru byl při rekonstrukci objektu na počátku 70. let 20. století zredukován počet os na 2 (jedná se o výkladce se vstupy). Průčelí do ulice Americké armády je v 1. NP sedmiosé a ve 2. NP šestiosé. Výplně všech okenních os jsou dřevěné. Z původní úpravy fasády dochována pouze hlavní římsa se zubořezem. Plastické členění fasády je výsledkem postupných rekonstrukcí v 70. a 90. letech 20. století.