kaple

Drobná stavbička obdélného, téměř čtvercového půdorysu se zaoblenými rohy. Kaplička v bocích osvětlena malými obdélnými okénky se segmentovými záklenky. Vstup je zaklenutý polokruhem. Nad vstupním průčelím štít s volutovými křídly a obloukovým nástavcem, odděleným jednoduchou širší římsou. V ose štítu malé obdélné okénko. Fasáda hladká, pouze rohy lemovány lisénami. Po celém obvodu stavby probíhá profilovaná korunní římsa, jen u vstupného průčelí je v jeho ose v délce několika desítek centimetrů shora zúžena. Střecha sedlová s pálenou krytinou, v polovině hřebenu za štítem posazena čtyřboká věžička jehlancově ukončená. Zvonička je oplechovaná, včetně stříšky, je vymezena dvojicí bohatě profilovaných říms, do všech čtyř stran je otevřena obdélnými otvory s okosenými hranami, otvory jsou zakončeny odsazenými polokruhovými obloučky. Na vrcholu kovaný křížek.