kaple Nejsvětější Trojice

Kaplička se nachází asi 0,5 km za severním okrajem města po levé straně hlavní silnice na Hrádek. Objekt založený do svahu klesajícího od Z k V, při patě zdiva pás štěrku, kapličku obklopují vzrostlejší listnaté stromy. Drobná stavba cca čtvercového půdorysu se vstupem na východní straně. Sedlová střecha s hřebenem ve V-Z směru, krytina prejzová. Sokl více předsazený a hladce omítnutý, nahoře ukončený šikminou. Po celém obvodě zděná korunní římsa s jednodušším maltovým profilem. Omítky fasád štukové a bez členění. Východní štít zděný, v patě neodsazený a nahoře vytažený nad krytinu; ramena chráněná bobrovkami; na vodorovně seříznutém vrcholu železný křížek. Západní štít řešený podobně (bez seříznutí špice). Na východě vstup se stlačeným záklenkem; ostění zděné. Okna nejsou.