městský dům

Patrový s mírně lichoběžným půdorysem v severní části lomeným. Střecha sedlová s polovalbou krytá bobrovkami. Severní, uliční průčelí ukončené lichoběžným štítem. Fasáda členěná výrazně profilovanou korunní římsou oddělující patro od štítu, který je lemován prkennou římsou nesenou dřevěnými konzolkami s vyřezávaným čelem mezi kterými po obvodě štítu vlys s plochými štukovým reliéfy, pod kterými vlys se štukovou lištou a bosovaným kvádrovaným pásem. V ploše štítu dvě kruhová okénka s profilovanou šambránou. Patro pětiosé s vysokými obdélnými okenními otvory ve stuhových šambránách, spodní část otvorů zazděná, v horní části dvoukřídlá šestitabulková okna. Patro od přízemí odděleno plochou kordonovou římsou. Plochu přízemí člení pásová rustika. V parteru dvě novodobá obdélná okna, pravoúhlý vchod a zcela vlevo půlkruhem zaklenutý vjezd s novodobými dřevěnými vraty. Jižní fasáda bez soklu a s korunní římsou tvořenou mírně vysazeným prknem. Do průjezdu otevřený široký vstup se zděným ostěním a mírně stlačeným záklenkem. Vpravo ještě obdélný vstup s ocelovou zárubní; vsazený do mělké a segmentově ukončené niky. V patře 2 na výšku obdélná okna; ostění zděné. Dvorní křídlo - sedlová střecha; tašky bobrovky; komín předsazený jižní stěně. Sokl není. Na západní straně více přetažená střecha pro zakrytí pavlače; vysazení zespoda vodorovné a omítnuté. Západní fasáda hladce omítnutá; u jižní fasády hrubá omítka. Jižní štít zděný a hrubě omítnutý; ukončený pod krytinou. Na západě 2 obdélné vstupy se zděným ostěním. V přízemí jedno ležatě obdélné okno; ostění omítnuté. Nosnou konstrukci pavlače tvoří železné I nosníky; zábradlí železné tyčové. V patře vlevo široký průchod na pavlač; nadpraží přímé. Po pravé straně 2 velká cca čtvercová okna se zděným ostěním.