krucifix

Památka se skládá ze tří částí – dřevěného kříže, pískovcového soklu a kamenného schodiště. Kříž je jednoduchý, hladký, nezdobený, latinského typu. Bíle natřen. Sokl se skládá ze tří částí – hlavice, dříku a patky. Hlavici soklu tvoří nepůvodní betonová, jednou odstupňovaná deska. Dřík soklu má na čelní stěně rizalit a v něm zahloubené obdélné zrcadlo s dovnitř zaobleným rohy, v němž je umístěn alianční znak a datace. Alianční znak je tvořen dvěma štíty. Pravý štít je renesančního typu, v poli zobrazena kopec-hora. Přilba korunovaná, s orlími rozevřenými křídly, mezi nimiž umístěna šiška. Přikryvadla značně stylizovaná, rostlinný dekor. Levý štít typu francouzského klasicistního s rovnými hranami. Štít půlený. V levém poli pes, v pravém vlk (dle literatury, viz rešerše), obě zvířata stojí na zadních nohách, čely k sobě. Přilba korunovaná masivní korunou. Přikryvadla stylizovaná. Na pravém a levém boku je dřík zdoben volutovými křídly. Patka zdobena ustupující profilovanou římsou. Zadní stěna soklu je ponechána hladká. Schodiště ke kříži je tvořeno dvěma stupni.